History2

BAKGRUND

Roslagens största musiktävling Utmaningen står nu inför sitt TIONDE  år! Det som började i liten skala år 2008 har nu vuxit till en stor produktion där mängder med musiker har deltagit under åren. Vi vill hjälpa band och musiker att synas och höras, genom Utmaningen så får man chansen att spela på en stor scen med professionellt ljud och ljus! Förpackat i en musiktävling står fortfarande huvudmålet glasklart, att ge musiker i Roslagen chansen att få komma ut med sin musik till publiken!

Regler

REGLER

Utmaningen kommer att bestå av tre grundomgångar där tre band/artister möts varje kväll och endast en går vidare till final! Väl i tävlingen så får varje band/artist får 20 minuters speltid att framföra sitt egna material, med ETT UNDANTAG och det är där själva utmaningen kommer in! Tidigare har vi haft allt från Beatles, Rolling Stones, Lady Gaga, Bob Marley till Eminem. Banden/artisten får en kreativ möjlighet att tolka och arrangera låtvalet helt fritt, allt för att passa sin egna musikstil. Man MÅSTE alltså spela sin egna musik i tävlingen, förutom själva utmaningen!

TÄVLINGSINSLAGET "UTMANINGEN"

Välj ut en valfri låt från en artist/grupps repertoar, som vi har valt ut innan. Antingen så repar in låten ni valt precis som den är eller så anpassar ni den till er egen stil. Det kan alltså bli allt från en hiphopversion till en singer/songwriter-version, eller varför inte en blytung metal-version? Detta talar direkt till er kreativa sida 😉 Denna låt ska ingå i era 20 minuters speltid. Lycka till!

thebeatles

ÅRETS UTMANINGEN

Nu är årets “Utmaning” bestämd! Det kanske inte behövs beskrivas så mycket om just detta band…det är inga mindre än The Beatles! Ett av världens absolut bästa band enligt oss arrangörer, så in och välj en valfri The Beatles låt och börja tolka den! Vi ser fram emot att höra just er version live under Utmaningen X!

Publik

HUR TAR MAN SIG TILL FINAL?

Jo det gör man via publikröster, så man måste som band/artist se till att locka fram alla fans man har för att öka sina chanser i tävlingen! Väl på plats så röstar publiken vidare banden hela vägen till finalen! Just i finalen blir publiken som en fjärde jurymedlem, tillsammans med tre utvalda personer som ger finalbanden poäng. Låter det krångligt? Vi kommer förklara detta varje tävlingsgång och även på finalen, huvudsaken är musiken!

VINNARNA 2015

VAD VINNER MAN?

Förutom äran att vinna tioårsjubileet av Utmaningen så vinner man 15 000kr i presentkort på 4Sound! Perfekt att köpa på sig ny utrustning för att möjliggöra sin fortsatta karriär inom musiken!

kapellet

VAR KOMMER UTMANINGEN HÅLLAS?

På Utmaningens tioårsjubileum så flyttar vi in i Norrtäljes nyaste konsert-och nöjeslokal Kapellet! Denna gamla ombyggda kyrka som numer fungerar som restaurang och kulturhus, ligger mitt i centrala Norrtälje! Tullportsgatan 24, 761 30 Norrtälje  Klicka här för   FACEBOOK   HEMSIDA

Datum

DATUM

Utmaningen kommer att genomföras under fyra fredagar i oktober och november. De tre grundomgångarna är  13/10, 20/10 och 27/10 och den stora finalen är den 3/11!